Monday, January 24, 2011

Pergaduhan adik beradik paling TOP di Malaysia!!

ok hari ni ,aku nak,blah3,,(intro),,Just go direct 2 the point,,aku shock and sedih sangat2 bila baru tau Azmin Ali timbalan PKR dan ummi hafilda bekas geng UMNO , actually,,adik beradik!!(agak lambat aku tau kerana tidak dapat terima kenyataan,,(loading,,,,,still processing,,,,nak percaya ke,,,,tak,,,,,,ape??,,,)
aku saman kau abang,,-umi-
kes umi saman azmin,,,gaduh sana sini,,ape nak jadi depa ni,,pasal POLITIK CIKAI pun nak gaduh2 sampai orang sumer tau,yang si abang pulak percaya dengan orang lain,,kalau aku jadi mak bapak diorang aku pi jumpa depa la ni pastu kasi hantuk kepala diorang depan orang,,apela,,kasi malu mak bapak je,,,aku tabik spring la dengan azwan ali,,walau dia tu nampak weird la,, support jugak umi tu (sekali kakak dia daa,,),,even aku sebenarnya pun xtau sape betul sape salah,,aku peduli ape kan,,whats wrong with people now,,??!where is THE LOVE?the love... the love...,lalala,dinyanyikan oleh hitam mata kacang,,
berani adik saman abang?kasi tau mak!-azmin ali-
awat nh,,jangan gaduh2,,-azwan ali-
Hari ini aku tak dapat tido sebab hati ni sebak sangat teringat adik beradik kat kampung,. Dulu masa kecik,,even selalu gaduh, tarik rambut dia,dia gunting rambut kita masa tidur,bangun pagi nangis rambut kontot2 atas kepala mcm kartun 7up pnyer rambut ,pukul dia,,dia pukul balik, sorang nangis,,sorang puas dalam hati kecut,,sebab abah dengar bunyi,maklumlah tengah tidur krok2 x boleh bising,dengar bunyi terpekik jer,abah bangun kasi hantuk kami punya kepala,,adoi,,kan dah kata jangan bising,, terdiam terus kami nangis dalam hati,,x lama berapa saat,,,
"nak main tak?"
sambil suara bengis giler tapi muka mintak simpati sebab xde geng nak main,,bising lagi, huhahuha,,!!masing2 macam monyet je x boleh duduk diam,abah bangun lagi,hantuk lagi,,dan blah2,, kasi ulang semua cerita,,,
tapi sekarang semua jauh,,masa cuti pun dah jarang dapat jumpa,,apatah lagi nak bergaduh,,rasa rindu pulak,,nak call pun,,segan la pulak,,lama x citcat sampai dah lupa cara nak borak until gaduh,,nasib ada mak , yang jadi tukang cerita, orang tengah,,penggalak humour,,penyambung kasih sayang kami adik beradik,,((sob3,,rindu sgt,,)
BIla makin dewasa, makin dah ada akal,makin tamak,plus tinggal pulak dalam dunia yang serba kejam ni,kita lupa semua kenangan dulu,,adik dengan abang,abang dengan kakak bergaduh bukan lagi nak ajak main lepas tu,,c u in court!!,,air dicincang takkan putus pun dah x releven lagi,,

p/s:;sumer boleh jadi bila dunia dah kiamat,,,tapi amal x cukup lagi,dosa pon bertapuk2,camana nak buat ni,,(,sambil x sedar diri makan kacang lagi,,,isk3,,,)

7 comments:

shamiera said...

ni lah dunia sekarang...macam2 hal...

wanacesh said...

yela,,diorg nh pasal politik pon nak buka pekung masing2,,apetah yg dicarik kt dunia nh,,

Mr. TN_SkY said...

hurm..macam2 kisah sal diorang nie..=_= semenjak kes anwar lagi..ummi ade kesnya, Azmin ade kes nye..malukan keluarga je lah..zzz

ha..cik wana..:-) Ur link SkY dah msukkan dlm link exchange.. :-) Ini reward sebab kamu komen kasi idea ritu ye..:-) thanks..Komen kamu sangat membantu budak baru dalam dunia blogging nie =_=...Harap tidak jemu melawat pondok kecil...Dan SkY drop komen here too ye hehe..

HANYA ORANG GILA JE BERFACEBOOK

Faizal Syukri @ Peja said...

adui, mmg pelik manosia zaman skrg...

wanacesh said...

Peja: memang pon pelik,(harap saya bukn golongn pelik kih3),dunia akhir zamn la katakan,,

ila said...

ble kita jauh ngn adek badik baru rse khilangan dwg kan..

kelaka la yg pasal gunting2rambut tu
hhH

wanacesh said...

btul 2 ila, kdg2 rasa lebih gaduh2 mcm dulu dari xde pape yg blaku,suram je hdop,,isk3,

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

time kacih daun pisang sudi komen yer,,hihi