Tuesday, March 29, 2011

yes,poco-poco kasi haram.

selamat semua!!,,oh yer,,aku teringat masa dulu bila ada sukan je kat sekolah,mesti nak ada senamrobik..yang awek2 bukan main seronok lagi,,x payah jemput ada je yang volunteer nak tunjuk demo,,terutama bila tarian poco-poco!

Sebenarnya aku lagi suka lompat bintang dengan chicken dance..easy and cute(ayam cute bukan aku),,bila lagu poco-poco dimainkan dengan muzik ala-ala leretan jawa agaknya, ditambah pula suara penyanyi yang aku rasa weird, x tau suara boy atau girl, x paham apa yang dilagukan,,aku rasa kepala aku berpinar-pinar...Sebab aku x reti macam mana nak menari macam tu,,member member aku pandai betul menari gitu terutama yang pergi khidmat negara, mengajar aku penuh sabar..badan aku keras, kejang dan kalah robot "ayayayai" (dalam power rangers) kalau bertanding dengan aku siapa paling ke'robot'an..
robot dalam mighty morphin power rangers
hari ni aku boleh tersenyum,,Hahahhaha! poco-poco telah aku haramkan,di haramkan di Malaysia.puas hati aku ! (sakit hati x pandai menari lembut ala-ala perempuan terakhir)..apa lagi jom sebarkan tarian chicken dance,,nak buat bird dance pun boleh,,x payah pocong-pocong lagi ok,,why,why,why??!!,,sebab aku x suka, tengoklah sendiri yer,,
klik untuk tumbuhsaran

psst: 1,2,3,4,5,6,7,8,,1,2.......(lompat bintang )

14 comments:

Silent said...

betul ah

Bella Hudgens said...

haha aku pon tak suka tarian tu. cam bangang. hahaha wey! kenapa ko kawen tak bgtau aku! ! ! ! touching tau. hukhukhuk

Warna Warni Kehidupan said...

ohohoho ramai penggemar poco2 nih...

Mutalib attholib said...

Poco-poco ni selalu org-org tua kat kampung yang buat.. Caranya, bila orang cucuk pinggang, diorang akan melompat sambil berkata "opocot!"..

PS: Fakta diatas tiada kena mengena dengan tajuk... Hanya ciptaan mindaku semata-mata.

PSS: Apa kebenda tarian poco-poco tu? Hamba pun tak tau.. hehehehe

creamyfiodesi said...

ye ke mnyerupai ritual agama kristian?
poco2 org mesia lebih kepada tarian senaman/ saje suke2. so, agak susah diterima kenyataan ni tnpa bukti yg jelas. :)

p/s : aku ske poco2 gaya muay thai. cool oh~

Sang GOomaLL said...

tarian agogo ko pandai x? heheh

wanacesh said...

@Bella Hudgens
mmg pon hak3!,,sori x gtau awal2,los kontek lens ler,,x dpt bgtau ko,he3

wanacesh said...

@Warna Warni Kehidupan
yer,,hrp xde org nk merusuh plk nti =)

wanacesh said...

@Mutalib attholib
haha!mutolib opocot tu mcm org tua terkejut la, jauh minda 2 melayng, poco-poco nh ala-ala menari lenggok kaki gitu,,he3

wanacesh said...

@creamyfiodesi
yelah diorang kata gerak kaki menari macam tarian salib, lepas sembhyang je diorg wat poco2 tpi setau aku kt miri dlu xdepon,,mgkin dkt negara lain kut,,huhu,

pss:tu bkn poco2 la tu silat lagenda muay thai kot,hihi,,aku pon suka yihaaa!

wanacesh said...

@Sang GOomaLL

agogo,,ayaya,,alalala(goyng2 kepala bermbut sarng lebah,,kasut tajm n suar ketat2),,,

x pndai,,buat2 pndai jolah,,^^

Suhami Ahmad said...

atok memang tahu tarian ni ada simbol keagamaan. Tapi baru sekrang diharamkan. ALhamdulillah

wanacesh said...

@Suhami Ahmad
npe atok x haramkan,,bole jdi mufti atok nh hihi

Raji berkata said...

memang susah poco2
glad dia diharamkan
lepas ni kte joget chicken dance je lah
hohoho

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

time kacih daun pisang sudi komen yer,,hihi