Thursday, March 10, 2011

Terbang bersama awan~

Salam semua!!hari ni even ngantuk mata kelip2,kepala hantuk2 macam burung belatuk, maklumlah lepas subuh x t-do (kantoi selama ni rezeki susah masuk!),ditambah dengan tiada t-do petang,,aku kuatkan semangat untuk menziarahi blog kecil aku ni sekejap,,lama xsinggah rasa rindu di dalam dada,,ceh,ceh,ceh,,Aku nak join contest pulak yang ditaja oleh CIK T_REX!!(balik2 muka aku gak yang mencapub kan join contest)
air asia lelong free seat
Korang pernah naik fligt tak? Bukan semua pernah naik tau,ooo,,no,no,no!,jangan kata xde duit!,,alasan itu sangat kuno,,kalau ikut perkembangan semasa,,banyak promosi tiket murah boleh di dapati sekarang,,kadang2 lebih murah dari naik bus,,Hanya orang yang x tau,x peduli,haji bakhil,xde masa,x berani dan xde nafsu serakah je yang x mau naik,,sekali seumur hidup pon xpe,,bak kata orang,,jangan x merasa,,he3
miri airport-airport aku selalu pergi
Apakah yang anda suka tentang kapal terbang?

hm...aku suka bler masa nak jalan menuju ke pintu check in 2,,rasa macam ada misi ke luar negara,,fuh,,padahal pasport pun tarak!,pastu cepat2 p dekat tv skrin pengimbas,,nak tengok keropok,belacan,,kuih muih yang aku bawak balik hancur tak,,wakakaka,,tapi sebenarnya nampak sinar x-men je,,scan punya imej je..pastu masa jalan menuju pintu masuk aeroplane,,aku suka tengok gelagat orang yang baru naik flight,,tangkap gambar sendiri, muka berseri2,,yang boy pandang miang ke awek2 pramugari,,yang girl pulak pandang pramugari tembus nak siasat di sebalik make-up tebal,muka diorang tu ada jerawat ke x (honestly,, ni aku),,lagi satu,, tiap kali naik flight aku mesti pakai baju baru,,habis satu pesawat bau kedai sebab baju aku,,hahaha~
saat2 yang aku x suka
Apa pula sebab anda berharap tak naik kapal terbang?
Ni satu sebab aku tak boleh elak,,tiap kali nak naik flight,,mesti barang aku banyak,,aku tak taulah dah tapis berapa kali,,bajet nak bawa handbag comel je,,tapi last2 pikul gak la barang berjalan naik pesawat,,x mau masuk kargo,,sekarang pun dah kena bayar, dahla mahal,,bila nak letak dalam kargo, mesti je over dari kg yang disyorkan,,bayar lagi lebih,,pikul pun pikullah janji duit aku selamat,(ni satu bukti orang kedekut pun dapat naik flight)
tensen bila kena duduk tengah
Then,,dah masuk flight,,amboi,,memang x selesa la..kerusi dia penyandar-kepala-tinggi, sempit, keras,,pramugari cun bagi arahan blah2 meraban kat lorong tengah pun aku tak hiraukan,,saat nak naik terbang tu Ya Allah,,tuhan je tau betapa benci aku naik flight,,telinga aku sakit rasa macam tersumbat habisla,,tiba2 rasa macam banyak pulak najis kat dalam,,lantas aku kulum gula batu yang aku bekal,,bila habis,aku minum air sampai rasa nak terkencing,,tapi x berani pegi toilet takut jatuh dalam lubang tandas agaknya,,pastu dah habis ikhtiar, aku buat, then telan air liur..fuh,,dah sampai udara,,aku pun t-do,,bajet ayu la mula2 t-do topang kepala,,last2 aku buka meja kt depan kerusi then t-do atas tu sampai tudung aku renyuk sebab tdo pusing kepala sana sini x-hengat-dunia.,sedar2,,dia suruh pasang seat-belt nak mendarat,,,fuh,,,alamak,,kaki pulak krem!!!,,
Crash!
Bayangkan apakah yang bakal terjadi kepada korang jika kapalterbang tiba2 rosak buat hal, dan korang kena terjun?


Aku rasa masa tu jantung aku memang macam nak meletop la,,then terserlah ke'girl'an aku kerana menangis ter esak2, teringatkan dosa yang aku tak sempat nak taubat,puasa yang aku belum ganti habis,teringat ceh yang selalu aku jerit2 bila aku angin, dengan mak yang ku sayang,,baru aku teringat nak beristghfar dan berdoa berikan Ya Allah kesempatan untuk aku hidup,,,then,,aku pun teraba2 baju and alat safety yang sorang satu dapat,,alamak,,x pandai guna pulak!,sebab tak peduli awek cun bagi explaination tdi,,adoi,,then b4 terjun aku pegang hp aku kuat2 sambil berdoa,,semoga aku tak jatuh bedobuk kat pokok atau bangunan,,then jerit (inilah ayat yang selalu diingati bila waktu susah manusia,manusia,,),ALLAHUAKBAR!!!!


bus tilam??
Aku tutup mata,,then rasa badan aku melayang dan jatuh dekat atas tempat yang empuk..Open my eyes,,,wahhhh,,,aku jatuh atas tilam!!!tapi tilam ni bergeraklah???bila aku tengok bawah,rupanya tilam ni dibawa oleh lori kepunyaan Suparman al Jobo beralamat Sumatera, Indonesia,,,uwah!!!aku kat indon rupanya,,,then aku tengok handphone yang aku pegang,,lantas aku call my mother and my husban to inform I'M ALIVE!!!!
lepas tu aku panggil pakcik Suparman tadi mintak tolong hantar ke bustop berdekatan,,pinjamlah syiling barang sekupang dua,,dan pergilah ke kedutaan Malaysia minta sonsor tiket balik..sambil menyanyi kecil "What a wonderful world~,,,"ops,,,"Insyaallah,,Insyaallah,Insyaallah you;ll find the way~~~"(jika kita bertawakal dan berserah hanya pada-NYA)

6 comments:

RubyZ said...

penah nek kapal terbang, skali kena dok tengah lepas tu..ada lak mamat sebelah bedengkur..aduh..kepala ku pusing..huhuh

Mutalib attholib said...

er... apakah?

wanacesh said...

@RubyZ

org dok kpl trbng memg tdo je kjernyer cik ruby,,xde ms nk nikmati pmndgn kt luar tngkp,,hah~

wanacesh said...

@Mutalib attholib

yang merapu last2 tu,,imaginasi jer cik mutalib,,syarat contest kan imgination beyond limit,,he3

creamyfiodesi said...

hahahahahahah!
lol! aku gelak guling2 bace entri ko ni.
klaka gile.
yes, imagination beyond limit adalah syarat contest. :)
tnggu result nnti ok! :D

wanacesh said...

@creamyfiodesi

ok bos!!,,lama x perah otak,,tepu kepala aku,,=P

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

time kacih daun pisang sudi komen yer,,hihi