Sunday, January 30, 2011

Kenangan kita yang hilang,,,

Hai,,sepatutnnya di waktu cuti, aku banyak idea nak tulis apa sebab bertapa dekat gua musang,eh rumah,,tapi tak tau lah kenapa ilham tak datang2.,beribu bintang di langit kini menghilang,,meraba aku dalammm,mm,,lalala,,,kau ilhamku,, sudah la tu,,,aa harini di kala angin bertiup macam nak ribut,,tolak-tolak awan hitam tapi tak juga hujan-hujan,aku nak join segmen nelly yang aku jumpa kat blog cik kodek, iaitu segmen permainan masa kecik-kecik.,bagus sangatlah untuk orang yang  tengah kering idea ni jomlah kita membasahkan minda kita,,he3,,

1. Masa kecik-kecik suka main apa ?
masa aku duduk quaters(sekali anak polis daa,,T_T,,), kami anak polis selalu main polis entry(wajibulghunnah), naik bukit turun bukit (besar busung semut je) galah panjang dan panjat tembok. Sangat terhad kerana quaters memanglah sekangkang kera je..Bila aku darjah 4 aku pindah taman,,dekat sana baru jumpa ramai geng,,sebab ada padang, tiada lagi kawan dengan anak polis yang skema,,(ingat wana kau anak polis,,).Dekat taman tu kami main ikut musim,,musim angin,,main layang-layang,musim cerita pokemon dengan digimon,,aku main battle2 kad,main beli sticker tampal kat buku (habis duit poket), musim bola main bola, main gasing,main guli, lagi main lompat getah,lubang tikus( untuk awek2 je dengan au,,) main pondok2 panjat pokok,dan juga main berlakon2 (nama mina dengan mat wajib). Bila aku masuk tingkatan satu baru aku tak main dah sebab duduk asrama. Tak heran ke kenapa aku x main masak2 atau baby2 doll? x heran pon kau kan skema anak polis,,bukanlah,,sebab mak aku suruh main luar rumah supaya keluar peluh, lagi satu,,kalau beli pagi,,tak sampai malam mainan kecai dah,,aa lagi satu,,nanti berebut main,, lagi satu,,,blah blah blah,,,,(sampai esok pun citer x habis)
2.Memandangkan dah besar ni, rasa-rasa nak ulang balik tak?
Orang gila je x nak ulang..Mestilah aku nak balik zaman tu,,x payah fikir nak cari duit,,nak buat assigment bertimbun,,cuci baju yang membusut,, masalah i cantik lu x cantik sebab jerawat x mau hilang2,,masalah cinta yang menangis hikhukhikhuk,,(eh aku dah kahwin la,,im happy go lucky!!yehaa,,)..Lagipun dulu hari-hari fikir esok nak main apa,,petang main sampai rembes peluh yang ke titisan terakhir,,malam tidur lintang pukang,,membongkang sana sini, sambil bunyi krokkrokkrok,,,(adik aku je aku tak,,hihi),,esok bangun dengan segarnya,,i;m a hero,,,sekarang ni,,siang2 tak keluar rumah lagi dah,,peluh pun x usir2,,,,bosannya,,buka tv citer sinetron,,ala,,boringnya,,tidur siang lah,,,malam jadi kelawar,,nak cun sikit jadi vampire,,hihihihih,(nampak taring,,air liur pun merah darah),,hihi,,,mengilai2 x dapat tidur..esok pagi jadi zombie,,,hm,,,zzzzzz
3.Rindu tak masa itu ?
Mestilah aku rindu,,Kadang2 aku mimpi budak-budak masa aku main dulu,,Sekarang tak taulah mana semua pergi(padahal aku yang berpindah randah),,dulu tak teringat nak minta biodata, no telefon,,maklumlah budak dulu mana ada hp,,yang ada pun tangan berlagak jadi hp letak kat telinga( untuk secretary masa main syarikat2),,Aku selalu mimpi yang indah, sebab tu tak mau bangun2,mimpi aku selalu cerita tentang hal2 dulu2,,Betapa rindunya aku ,,,korang x rindu ke?,,Rindu,,,rindu serindu rindunya,,,,lalala,,,namun kau,,ok ok,stop.
ami adik aku
enel yang macho
Kesimpulan: Aku hairan dengan budak masa sekarang contohnya ami(adik aku lain mak sama bapak)dia kata dekat sekolah dia main kahwin2,,pakkepakkepakkepungkepung,,,cousin aku enel,,main playstation dalam rumah x keluar2,,sekarang ni pakai spek kanta tebal badan pun kurus jer macam orang x sihat,,kuman peluh x keluar kot..kesimpulannya adakah anda ingin melahirkan anak di zaman seperti ini??eh silap,,konklusinya hari dah nak kiamat kot,(ape kaitan),,semua dah tak indah macam dulu,,hidup kucar kacir je,,,

P/s: Wahai kawan-kawan mari sembah Allah,,wahai kawan-kawan mari ikut perintah Allah,,wahai kawan-kawan,marilah sembahyang,,wahai kawan-kawan itu pesan Rasulullah,,,dengan bersembahyang hati jadi tenang,,jiwa jadi lapang dosa hilang Allah sayang,,,lalala,,,aku nyanyi x sedaplah,,bye-bye,,

oh yer(x habis2 nak mengarut),mak aku dulu ajar main satu permainan,,malam-malam je main,,namanya main tidur-tidur,,semua orang kena tutup mata lama-lama,,,pastu kami pon krok3,,,ha3,,bye-bye,,(kali ni betul nak blah)

14 comments:

Raji berkata said...

hahaha best btol masa kcik dlu ;D
kt tmpt ak pun lebih kurang jer cmnih
ikut musim jgak¬
rindu btol

wanacesh said...

yela rindu gler,,uwa!!!,,,

Kodet said...

bila dgr quaters rsa mcm sunyi... teringat game yg guna card tu... haha

creamyfiodesi said...

haha..mmg org gile yg xmaw pth balek mase ke blkg!

aku trigt lagu yg ko tulis nih:
"Wahai kawan-kawan mari sembah Allah,,wahai kawan-kawan mari ikut perintah Allah.."
kite wat prsembahan nsyid umah merah time form 2.

pas2 kan ade part " bile dah tua kan susah jadinya..." aku wat gaya tgn pelik, ko glak2 kate tgn dinosaur..

hahaha..klaka gile! ko igt x?

bile maw turun semenanjung?

zmanja said...

singgah jap...

wanacesh said...

kodet: yela tgk sama pnyer power paling tinggi kan,,jgn2 kita penah battle x kodet,,he3

trex: engat la trex,,!!memang lawak la sumer orang buat gaya macam tu,,entah saper punyer idea tah,,rindu gler wei,,aku memng ader kt smnanjung je,,cuma dah kahwin ni,,susah plk nk gerak,,,uwa,,,!!

wanacesh said...

singgah2 lah cik manja jemput makan sekali,,he3

creamyfiodesi said...

ohh, ko da balek smban ke???
ko tnggal kt mane?

tah sapenye idea tah wat tgn gitu..haha!
kite ni yg jd mangsa idealisme diorg..wakaka!

BuDaK JaWa said...

kenangan menggamit memori he3

wanacesh said...

trex,,kter dok tganu la huhu,,blja blom hbis g,,bln lps der ku dtg srmbn,,ak egt ko dh pindh,,

bdk jawa: btul tu,,rs nk nangis je,,huhu

Mr. Swift said...

Comelnye adik kau. Kirim salam? Boleh? :)

wanacesh said...

salam diterima,,hehe;)

nurhidayah said...

sma la kita..rindu plak zmn bdak2xnie..klu la boley di putar blik kn..

wanacesh said...

nurhidayah: yela,,x mau lagi zmn dewasa mcm nih,,buat pening pala je,,

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

time kacih daun pisang sudi komen yer,,hihi