Thursday, January 27, 2011

NewBlogger: Jom sama-sama up traffik,,!!

mukaddimah: salam siang khamis malam jumaat,,hari ini aku xde kerja (ada sebenarnya,malas buat,),,jadi aku baca gossip2 x berfaedah,,(pasha panda la,buat dosa jer), maklumlah harini x pergi kelas jadi takde geng nak gossip2 (ape nak jadi),huhu,,akibatnya banyak singgah blog orang jadi asyik nak post entry baru je hihihi,,

Target: kepada semua blogger yang masih baru macam saya ni kan,,jom lah kita up traffik,,apa paedahnya trafik tinggi?? Berbalik kepada tujuan aku buat blog:::Dulu blog aku private je sebab banyak citer personal, sekarang dah status public supaya aku dapat menyebarkan ilmu dan ape yang aku tahu (cewah,,macam banyak je ilmu di dada kan,,) jadi kalau traffik kita tinggi,,,pandangan di blog kita dapat disebarkan,,betul tak?? aku rasa memang majoriti tu lah tujuan orang buat blog,,

Ok post ni aku jumpa dekat blog nanny, thanks la dekat dia kan sebab dia aku dapat join linkchain ni,,

Macam ni,,cara-caranya,


1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.



15. A Shoulder To Me To Cry On
 
PERATURAN!!!


1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

***So urutannya jadi mcm nie...

15. Letak link anda

Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jayakan okk….
Selamat mencuba!!!

***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak... Pastu Jgn Lupa promote link entry ni.. kt member2 korang.. lagi byk lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknenya dalam 10 org yg buat... ingat lagi byk backlink kiter... lagi tinggi rating kiter kat google..
P/s: nampak susah je,,tapi senang sebenarnya,,copy je artikel ni start dari Cara-cara tu,,lepas tu korang modified la apa yang patut,,aaa,,kalau tak paham tanya lah aku,,kaunter pertanyaan buka 24jam,7hari,,

20 comments:

afie said...

wow . mcm seronok je . nak try laa . thanx info ni yee . ;)

wanacesh said...

sama2 daun keladi,,he3

Encik Luncai said...

menarik ni..

Kaki Bongkar said...

ummm...sapa yang wat perkiraan ni?

wanacesh said...

en luncai: menarik kan?

kaki bongkar: xtau ler saper yg kira,,multilevel plk tu,,kite kalo bab2 mate nh mmg fail la,,ha3

decrewz said...

Owh.. Sebelum ni ada jugak terbaca pasal ni dah pernah buat sekali masa guna BS...

wanacesh said...

ye ke de crewz,,ok ke woh,,try je la pa yg ptut,,he3

Mr. TN_SkY said...

heheh..cara nieh sebenarnya macam kita wat review blog seseoprang lam entry lah..tapi ini lebih banyak link dimasukkan, dan akan manrik org bile sebut traffic2 ni eheh....

ha..SkY dah msukkkan banglo cik wana dlm bloglist pondok kecil, Puteri Hangat..hee..another reward for u ..lolx..ini baclink memang lgi besh lolx :-p

JELAS SAHABAT BUKAN SEBARANG SAHABAT, SAYANG SEMUA

Kei Seichi said...

mcm menarik je..copy 100% buleh x?hehe..nk post kat belog sy...
singgah2 la klu ade mase..
i follow u..<--nyanyi mcm iklan digi zaman dolu2..haha

wanacesh said...

cik sky: owh thanks cik sky,,hihi,,anyway,,banglo muat ke masuk pondok?( sebenarnyer kalo cik sky pondok,,blog ni plk lubang tikus ler,,mklumlah bru lgi,,huhu)

kei seichi: jom la join n nk copy pon ape slhnyer,,mak sy x mrah pon ha3

creamyfiodesi said...

menjadi ke?
hehe~

wanacesh said...

trex, kalo x cuba mana nak tau,,aku pn sebarang je join,,x rugi pon kahkah3 jomla join sekaki,,he3

Mr. TN_SkY said...

ahahaha..xpe..ini pondok langit :-p muat2 ahaha..uish..bukan lubang tikus la..ade ilmu2 dlm nie..so it is a banglo :-p ..thanks too sudi masukkan link pondok kecil lam tmpt wana salu lepak..hee =_=

JELAS SAHABAT BUKAN SEBARANG SAHABAT, SAYANG SEMUA

anamizu said...

wahhh3 menarik2..
kene cube gak nti nih..hihi

recent post : |pernah jawab panggilan camni???|

Kodet said...

tudia...hebat2 ... xpenah difikir... gila pro woooh

wanacesh said...

cik sky, sma2 n gd luck untk pondok kecil!!,,he3

anamizu: jom cuba sama2,@(",)@

kodet:hihi2 sapela inventor linkchain ni kn,,mmg pro daa,,

Raji berkata said...

oh mcm bagus juga nih kan ;D

wanacesh said...

jom join hihihi@(-_-)@

Tengku Nizam said...

penah dgr x name tengku nizam ? tgk no 6 tuh , hahahaha

wanacesh said...

yela,,nama no 6 nizam,,ha,haha,,x perasan la pulak,,hi senior,,hehe

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

time kacih daun pisang sudi komen yer,,hihi