Saturday, February 12, 2011

Akhirnya Kita Menang!!

KITa Menang!!,,Tak perlu aku nak bebel panjang2 kerana sudah tersebar meluar akhirnya Pak Hosni Mubarak mengalah jua pada hari ini,,,,,Seluruh rakyat menyertai kebangkitan itu tanpa mengenal agama,bangsa dan dari persatuan apa pun.Semoga negara kita Malaysia pun bersatu padu macam rakyat Mesir ye,,,terharu aku tengok,,mungkin aku kena pergi buat pasport ke Amerika  pulak mana tau ada revolusi kat sana tahun depan,,,dapat join sekali he3,,,I LOiKe activity macam ni,,rasa macam pejuang2  yang di julang sajer,,he3,,Jom tengok pejuang2 mesir berjuang...
Rakyat mengepung Pak Hosni
Solat Jumaat 1 imam 2 juta makmum
Penganut Kristian berkawal semasa umat Islam bersolat
Umat Islam dengan Quran,Kristian dengan salib bersama-sama
bendera Egypt
Umat Islam dan Kristian bergabung demi negara tercinta
Semoga Allah selamatkan umat Mesir setelah 30 tahun bersabar..
Tentera x mau main ganas dah final day
Hidup Malaysia!!eh Mesir lah,,typo error,,he3
 Oh yer,,ada jugak ura-ura mengatakan malaikat telah turun semasa kebangkitan rakyat Mesir,,tengok video ni,,

apa-apapun jika benar,,subhanallah,,kisah umat terdahulu pun banyak menceritakan umat Islam yang berjuang dibantu oleh tentera-tentera Allah seperti Malaikat,,burung ababil..Jika x benar iaitu ada orang edit,,apa boleh buat,,sedikit pun x kan kurangkan kepercayaan kita semua pada pertolongan Allah,,ye kan =) smile!!!

sumber: Ustaz Halimtenangsudeyisu hangatsaifulislam

11 comments:

tenangsudey said...

Alhamdulillah Tahniah buat rakyat Mesir..

saleema mohideen said...

sgt best la ini entry! heheh ...amacam wana ? sihat ??

wanacesh said...

@tenangsudey

semoga mereka bahagia dengan pemimpin baru =)

wanacesh said...

@saleema mohideen

salem!!rindu la dgn kau =( hm...aku sihat walafiat je,,

creamyfiodesi said...

yeah go mesir!
ye ke hosni kena kepung kt tengah2 tu? cam khemah pasar malam je? haha.

video tu cam ley dipertikaikan la..:)

wanacesh said...

@creamyfiodesi

mmg pon,,mengong je sape yg edit tu xde koje agkny,,dkt u tube pon org dok sebok ngata video nh,,=D

fiena said...

fer!

Mr. TN_SkY said...

hhehehe..nice entry cik wana..sky malas nk buat entry pasal isu nie sbb ramai dah baut..=_= neway what a good thing their dictator finally down!..perpaduan tercapai jua di mesir..=_=..alhamdulillah..

p/s..sori lame xjengah..busy cket hee

Diterima Menyertai 100 Penulis Editor!

faiz said...

bgus kebangkitan org islam..

wanacesh said...

@Mr. TN_SkY

ala cik Sky,,kter pon xtau nk post ape bler kring idea,,crita psl isu nh jela,,ha3,,xpe lmbt snnggh,,dtg lgi bwak ole2,,he3=)

wanacesh said...

@faiz

Smoga islam di Malaysia pun bngkit juga =)

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

time kacih daun pisang sudi komen yer,,hihi