Tuesday, February 8, 2011

Semua orang mesti tau tentang Aku ,

Popular sangat ke aku ni sampai nak paksa orang tau 25 Fact tentang aku??uwaaa,,i x rela u,,aku pun sedih gak mesti semua orang meluat baca entry aku kali ni,,btw ni bkn salah aku sebab aku telah bca post Kei Seichi balik-balik sinchan ni kan,,Jadi untuk menunaikan janji,,aku pon kena describe 25 benda yang sah-sah xde kaitan dengan semua orang tapi tentang aku yang prasantan popular ni,,"
"Persetankan kata-kata orang yang ingin menjahanamkan anda,,kahkahkahkah,,,"orang tak siuman itu ketawa tanpa mempedulikan pandangan sinis orang lain terhadapnya,,Let's check it out!!,,kalau sanggup nak baca la,, 
1. Aku suka dan kuat tidur.
Walaupun aku seorang wanita,,,tapi aku pun manusia la beb,,aku pun ada kekurangan gak,,Selalu lambat bangun kerana kadang-kadang aku x dapat membezakan mimpi dan realiti,,semalam aku bangun pukul 6pagi masak nasi lemak sambal tumis lagi,,rupanya mimpi,,ingatkan dah bangun tadi,,Lagi satu,,mimpi aku sangat seronok,dan biasanya mengenai pengembaraan yang serononk dan mencabar la,,(dunia sebenar x mencabar pun hari-hari jadi zombie,,)


2. Aku suka dan kuat makan.
Aku sangat menghayati apa yang aku makan..Muka aku bercahaya-cahaya ketika dapat makan semasa aku lapar. Kadang-kadang bila makanan di pinggan aku dah habis,,aku akan makan makanan di pinggan orang pulak,,means leftover la,,yang orang x habis makan (yang dikenali saja ok),,ya,ya,ya,,aku tau sikap tu macam little PIGgie sikit kan,,tapi kan berkat di mana satu biji nasi kita x tau kan,,secara x langsung,,aku telah makan semua berkat makanan yang orang lain tinggalkan,,dan hidup aku pun diberkahi,,sekian terima kasih,,Membazir amalan syaitan laknatullah,,(cis sebenarnya memang nak makan)


3. Aku nampak memang kurus
aku paling kerepek la dalam adik beradik aku,,x tau kenapa,,padahal makan banyak,,kakak aku selalu mencemburui dan tanya petua kasi kurus even makan banyakk,,aku pun katala kena t-do lepas makan,,malangnya dia makin gemuk dan salahkan aku,,huhu,,oh yer,,kurus-kurus pun aku seorang askar  la kat sekolah,,(jangan pandang orang guna satu mata ya macam dajjal kan satu mata)


teka aku mana?hihihi
4Aku congek
aku mudah menangis x berlagu,,emosional,,dan kalau orang marah sikit pon,,boleh banjir,,tapi kalau hari2 kena marah tu alah bisa tegal biasala kan..kalau aku sedih marah atau beremosi tidak stabil,,aku akan cuba untuk t-do,,kerana hanya dengan t-do,,mimpi indah then bila bangkit,,segala kekusutan akan hilang,,insyaallah,,(berkesan untuk geng-geng nobita sahaja)


5Aku pendiam tapi bising
macammana tu ye,,mula-mula tengok aku nampak ala-ala silent sangat la,,dalam hati dan fikiran semua organ-organ berlumba-lumba nak cakap,,bisinglah ,kalau lama kenal dengan orang,,memang potpet la aku ni,even kalau belajar pun aku susah nak fokus NO 6


6 susah fokus
kerana serabut dari dalam aku jadi orang yang sukar fokus dan mudah melayang fikiran,,aku seorang dreamer NO7


7 aku dreamer
dreamer,drowning melayang,layan blues,,dan segala yang berkaitan


8 aku suka semua jenis lagu 
aku flexible semua lagu aku layan biasanya pengaruh orang yang dekat dengan aku,,masa kecik2 lagu tema tv la macam pokemon johto,,la usur padora ke,,betty la soya-soya ke,,sek men,,aku layan lagu nasyid la kan,,msa matrix aku layan lagu mat saleh,,bila dekat U ni lagu rock kapak pulak,,adoi,,ceh punya pengaruh la ni,,ikut mood pun da gak, mood gler,,layan mcr,,mood sedih layan orang ngaji,,,mood blues layan exists ke,,


9 aku pelupa
aku cepat lupa benda simple,,contohnya,,kunci tadi letak mana,,garam dah letak ke belum,,harap bukan alzhemier,,tapi kalau aku menghafal insyallah 100% aku ingat..oleh kerana aku mudah lupa,,jadi aku seorang yang 10


10 pemaaf
ceh,,baru ada satu sikap yang elok kann,,sebab kalau marah aku tdo then cool down,,dan aku seorang pelupa,,aku mudah memaafkan orang dan melupakan sengketa ketegangan antara kita,,(ayat x boleh bla,,=),,kepada sesiapa yang ingin dosa nya dimaafi oleh saya jangan risau saya telah memaafkan, cis berlagak macam pope pulak nak maafkan dosa org yerk,,he3


---rehat jap,,,x larat nak tambah lagi tengok semua orang macam nak muntah je,,xpe kasi forward laju2 yer--


11 aku independent,,suka hati aku nak buat apa,,aku bukan ikut-ikutan,,aku ada pendirian,,kira degil kot


12 aku ada lesen,, motor je wakahkah3


13.anak ke2 dari 6 (3 mamat 3 minah) +1 (ami, adik lain mak)


14 aku pengembara ,lahir di sarawak,besar di negeri sembilan,,meremajakan diri di Sarawak lagi,,dan belajar di Terengganu


15suka makan pedas-pedas


16 suka belajar benda baru


17 suka membaca (bukan skema tau)


18 berani x bertempat (contoh berdepan dengan orang ramai ketar kaki,,jalan sorang2 kat bandar besar ok)


19 suka kira tapi dungu mate


20 aku suka tengok movie,,semua aku layan,,korea agak kureng la jepun pun,


21 good in friendship but weaker in keep it tight when lost contacts
aku kumpul no 1 sampai latest,,
nak pinjam?
22 pengumpul detektif conan comics,,tapi x suka tengok yang tv punya


23 black sheep in the family among the girls huhuhu,,(aku paling gelap la,,huhu)


24girl tapi bukan perempuan melayu terakhir,,pengkid ke? bukanlah!!whatever la!


25 ni last sekali fuh gila perasan betul ada orang nak peduli sampai no 25 ni,,aku bukan bujang lagii,,isteri orang dah,,banyak sifat buruk tapi ada jugak orang nak kan,,hihi,,Why?WHy?Why?,haha,,(kesimpulan : cinta itu tidak buta,,tapi manusia yang bercinta tu yang buta..=)


P/s: kain pelekat,,lalala,,kain pelekat,,lalala,(jadi cinderella mop lantai sebab banyak sangat orang muntah)

13 comments:

creamyfiodesi said...

aku rase 75% prngai aku cam apa yg ko tulis nih!
hahahahaha!

woi nk pnjam konan!

fana said...

juga suka baca komik conan tapi tak suka tengok dlm tv..
ooooh,, kita serupa~

http://fanaluforange.blogspot.com/2010/06/sesuka-hati.html

Kei Seichi said...

hihi...best2...
PINJAM DETEKTIF CONAN!!!
lame giler x bace kot...T.T
tu lps no 10 tu kes pemalas la tu...hehehe..kn?kn?
tp xpe..skng kite da same2 tau 25 perkara tentang diri masing2...^^

wanacesh said...

@creamyfiodesi

mesti yg ke24 tu kiter pling sma kn he3,,mehla nk pnjm sejam 50sen,he3

wanacesh said...

@fana

wah,,kter samala,,dlm tv tu katun x cntik kan,,dhla suara depa sumer mcm nak sma jer,,rosak imaginasi pembca komik je cis,,

wanacesh said...

@Kei Seichi

yela mmg pemalas pon,,ha3,,bajet xde org nk bcer hbis,,jadi tabik la dkt kei,,anda memg rajin baca hatta habis,,!=) tQ

Kei Seichi said...

hehe..orang da tulis kite bace la kan...
kenapakah sy sinchan?hua3...
suke detektif conan gak..suka mcr gak..hehe

BuDaK JaWa said...

no 3 tu sama r dgn BJ. Mkn banyak tapi still steady....he3..tak ada petua lansung.

wanacesh said...

@Kei Seichi

sbb sush nk sebut seichi jd sbut sinchan la,ha3,best kn mcr lirik dia pon lain dr lain jer,,

wanacesh said...

@BuDaK JaWa

mgkin dlm bdan kita da parasit kot,,yela,,mcm cacing pita atau kerawet,,kna mkn pil chiketeon ni

Anip said...

huh !banyak nyer tntang ko, ko kuat mkan tp kurus, aishh. pelik jer

creamyfiodesi said...

24? haha..cilakaan. :)

wanacesh said...

@Anip

xde yg peliknyer,,kalo ikut sains bdn aku ada parasit la,,ala cacing pita tu,,(dengan selambanya,,)

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

time kacih daun pisang sudi komen yer,,hihi