Tuesday, March 22, 2011

Aku bukan lucah

dalam hidup ni ada banyak perkataan yang selalu orang guna untuk tambah stylo,,terutama orang-orang muda, perkataan yang x wujud, diada-adakan untuk kelazatan sebutan..yang paling aku minat sebut sekali adalah perkataan "siot"

kalau tengok kamus dewan x pasti ada ke x, peduli apa aku x nak check pon,,tapi dalam kamus hidup aku nampaknya aku memang sebut jugak perkataan ni,saje2 untuk sedapkan ayat,,,maklumlah Bahasa melayu masa SPM x dapat A jadi pandai2 nak cipta bahasa sendiri, mana tau boleh popular macam bahasa sanskrit...

tapi hati-hati, aku dah x nak guna perkataan "siot" atau "siut" atau "bukan kiut" ni sebab maksud nya dalam bahasa di kalangan orang dusun sabah ialah :------>>ajakan/godaan membuat hubungan kelamin
mimi cantik siot-------> mimi cantik nak buat hubngan kelamin..
macam pelik tak???hahaha,,,oleh sebab x mau dituduh gila seks, aku pun rasa nak tukar siot tu dengan perkataaan lain,,hm,,,,ape ek???aaa mungkin mimi cantik bangat? atau mimi cantik giler? atau mimi cantik cun mercun,,atau mimi can@^#^$^,,(orang xde kerja, memang suka pikir benda tak mendatangkan faedah)


p/s: tensen nak gila buat report,,thesis dah siap,report lain pulak menunggu..hari2 nak buat report ni rasa macam pengadu domba pulak.

6 comments:

creamyfiodesi said...

mimi cantik tak waras! (mimi cantik gila!)
hahaha! kan sopan sket tu. =)

Suhami Ahmad said...

erk! yo ko...atok musti menghentikan penggunaan ayat itu serta-merta

touya said...

kiranya

"ko nie siot betul "

jadi

"ko nie nak buat hubungan kelamin betul"

betul ke ?

wanacesh said...

@creamyfiodesi
haha3 sebab tak waras tu pnjg bebeno,,jd gunan giler ok gak 2,hehe

wanacesh said...

@Suhami Ahmad
atok pakai jela org nogori bkn tau pon maksud siot tu hehe

wanacesh said...

@touya
yela btol la,,ko tanya aku ke touya??hahaha!

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

time kacih daun pisang sudi komen yer,,hihi