Saturday, March 19, 2011

aku nak boyfriend~

a: wahh,bestnyer korang dah ada boyfriend,wana dah ada suami,,aku je yang masih single,,,yela aku x cantik~~sape lah yang nak kan,,,yela,,,,,(melalut-lalut),-kata seorang member yang kecewa -
b: cantik itu universal,,muka je cantik,,tapi perangai macam penyamun buat apa,,samun hati orang sana sini,,jual muka sana sini,pahtu tinggal begitu je,,maklumlah muka boleh juall,,dapat tingkatkan keyakinan diri,,,ex boyfriend pun banyak kan,,ni semua cinta monyet, buang masa je,,yang penting hati la,,


a: ala lelaki sekarang mana tengok hati wana,,mula-mula tengok muka dulu,,baru kenal-kenal, pastu baru tau hati macamana,,habis muka x cantik??x sempat kenal hati,,,juling tengok muka kita sikit pun x mau,,,


b: ala watpe susah2,,lantaklah muka x cantik,,adalah jodohnya,,kalau tidak, semua orang muka x cantik x kahwinlah,,


a: ala kita bukan nak kahwinlah,,kita nak ada boyfriend dulu,,,sebelum kahwin mestilah ada kenal2 kan,,ala bercouple?/ala,,,wana pun mesti ada gak dulu,,x kan kawin terus,,tu kahwin paksa namanya,,,(sambil muka penuh syakwasangka)


????????.....(speechless)\\


penjelasan di mahkamah : aku pun x pasti aku ada bercouple ke tak dulu,,berkawan adalah, pastu terus kahwin express bila diajak,,mungkin maksud "couple" kawan aku tu,,"berkenal-kenalan sebelum kahwin" ataupun bertunang,,,,bercouple berbeza dengan bertunang,,bertunang selepas bercouple, mungkin sama dengan, mungkin  x wujud istilah bercouple,(gau-garu kepala),,yea!!!bercouple itu bercinta ye??? bercinta aku pernah kot,meow,,tapi aku x pasti tu bercinta ke,,sebab sebelum kawan aku dengan suami selalu betul bergaduh benda yang remeh2 tapi #@$%^&,,,,(pening2 lalat dah)


b: ah! single kan bagus,,,ko ingat best ke kalo dah terjatuh cinta tu,,,bukan senang nak kawal hidup tau,,,aku pun ter-jatuh,,ko nak sengaja jatuh ke??


a: aku kesunyian tengok semua orang ada pasangan aku je xde,,,,(muka sedih)


ps: sesungguhnya aku x paham zaman anak dara ni,,,sebab aku pun pernah alaminya,,inilah dikatakan kekeliruan memikirkan benda yang x tau mana hujung pangkalnya,,,bercinta memang menyusahkan,,kerana x tau apa kah panduan yang betul dari sudut agama dan masyarakat,,,nampak buruk je sentiasa,,nasib aku dah kahwin!!,,-tarik nafas lega-

14 comments:

Penggali (OM) said...

aku nak pondanfriend, he3

creamyfiodesi said...

aiyark xde bf pon sedih ke. lol. hehe!
yeay, wana dah trselamat dr idop bujang yg pnuh dugaan brcouple.. haha! tahniah2! :D

Farid bin Aspar said...

Boyfriend? kalau bahasa melayunya, kawan lelaki. Tetapi yang dimaksudkan kebanyakkan orang rasanya teman lelaki. Jadi kalau ada yang istimewa tu, jangan ditunggu lama-lama sangat. Eloklah dari jalan yang dihalalkan. Itulah cabaran kita untuk menjadikan sesuatu itu lebih baiklah paling sukar jika masyarakat masih tidak mahu mengutamakan yang terbaik. Kalau nak boyfriend, carilah yang baik-baik. Tulisan daripada Minda Insan. Terima kasih. =)

Suhami Ahmad said...

Ha, alhamdulillah wana dah jumpo jodoh..kono jago bebaik tu...hehe

wanacesh said...

@Penggali (OM)

nape nak selami hati diorang ke hehe,,

wanacesh said...

@creamyfiodesi

tQ trex,,=),,lepas dh aku dri phasa angau nh,,nsib kjp,,klo lama bole jd gile babe,,he3

wanacesh said...

@Farid bin Aspar

btul tu sokong sgt,,jgn tnggu lama2,byk cbrnya,,tpi klo nk stabilkan diri dlu,,xpela,,nti nk bgi ank org mkn ape kn,,insyaallah tuhan tunjuk jalan kalo niat ikhlas,,=)

wanacesh said...

@Suhami Ahmad

itu pasti la atok,insyaallh,,bgi tips cmner nk jaga nenek,,hihihi,,

Penggali (OM) said...

boleh jgk, he3, kesian dieorg kesepian... he3

Mutalib attholib said...

Cara memilih pasangan orang dulu dan sekarang banyak bezanya. Namun selagi ia masih tidak melampaui batas, terpulang kepada bijak fikir masing-masing.. :)

wanacesh said...

@Penggali (OM)
amboi2,,penggali,,gali dulu jalan tu ek,,bru selami hati orang pulak,,haha

wanacesh said...

@Mutalib attholib
betul tu apa cara nak cari pasangan pon cabaran tetap ada,,
macam natural selection,,sape lambat, bujg lapok la,,ape2 pun jodoh tu mmg dh dtentukan =)

decrewz said...

Dalam perhubungan, bukan mudah nak jaga hati pasangan, kalau dah jatuh senang nak naik balik xpe, kalau ssh sgt nak naik balik, itulah yang tinggalkan kesan yang panjang dlm hidup..

wanacesh said...

@decrewz
sokong sangat2,,mcam da pengalaman je,,hihi

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

time kacih daun pisang sudi komen yer,,hihi