Tuesday, April 26, 2011

Mereka datang dan pergi

walaupun merdeka lambat lagi aku peduli apa kan,, aku merdeka kerana lepas ni aku takkan ada exam bertulis lagi (harap-haraplah) tak payah nak perah otak macam perah kain baj tapi ilmu tak jugak keluar macam air perahan,,cis,,..cuma aku rasa hiba dan kehilangan bila hari ni adalah hari terakhir berjumpa dengan rakan sekelas seperjuangan.aku tak rasa langsung sebelum ni sebab sibuk denga exam (padahal asyok tertidur je). aku sebenarnya dah biasa berpisah dengan kawan pasal aku selalu tukar2 sekolah,,tadika aku ada 2,sekolah rendah ada dua,sekolah menegah ada dua, matrik satu u pun satu,,bukan sebab aku kena tendang sekolah  yer maaf  tetapi kerana susur galur hidup aku yang rumit,,cehcewah..maka aku memang seorang pengembara,
ni antara gambar geng sekelas ramai2 yang aku paling suka,,sebenarnya banyak lagi,,tapi kang tak muat pulak..
aku yang tengah kebiru-biruan. ni masa kat pulau bidong

ni masa dalam kelas sem1 semua muka skema
kelulsan:   blah3 dari universiti blah3 dengan pointer blah3
ops ,,bukan.ini nilai kejayaan.aku berjaya bila aku fail paper tapi aku usaha lagi sampai markah aku naik,aku berjaya bila aku bergaduh dengan member dan berbaik semula lebih dari dulu, aku berjaya bila  susah sama nangis,senang sama ketawa,aku berjaya bila aku berkawan dan kami saling ingat mengingati.

kepuasan itu terletak pada usaha, bukan pada pencapaian. usaha senpurna itu adalah kemenangan sempurna -mahatma Gandhi-

psst: tak lama lagi praktikal,,tak dapat nak berblogging hari-hari,,huhu,,oleh itu aku ingin join sebanyak mana contest yang aku dapat,,hahaha,,!!!! (peliknya x pernah pulak menang). kalau x segan. boleh tolong kaji tak kenapa aku x pernah menang kat sini http://tempatakubertanding.blogspot.com/


17 comments:

Azmie said...

skema... lama x guna word tuh... =)

Suhami Ahmad said...

Atok pun rindu rakan sekelas...nak reunion tapi tak jadik2.....

Mutalib attholib said...

Benar.. kadangkala nikmat itu terletak dalam perjalanan, bukan destinasi :)

PS: Good luck utk praktikal..
(er.. tiba2 teringat rancangan Maharajalawak tang Nabil sebut pasal budak praktikal.. huhuhu)

A retarded kitty said...

rindu kawan lama

Khairil said...

selamat berpraktikal dan bertawakal dan jangan nakal-nakal....

Sakura said...

hmm..baca entry awak ni, terkenang lak zaman kat u dulu. zaman kena jln kaki dgn housemate utk ke kuliah, zaman yg mana h/phone tak ramai org pakai..so kalau dh janji sure kena tepati, takleh cancel.

creamyfiodesi said...

gambar ramai2 kt pedas xde ke? :)

wanacesh said...

@Azmie

yela,,skrg kn org pakai word owg putih,,budak nerd,,hihi

wanacesh said...

@Suhami Ahmad

yeker,,kena ada org sponser kot bru jadik,,huhu

wanacesh said...

@Mutalib attholib

yer,,perjalanan tu ada semua perasa ,sdgkan destinasi tu ada 2 samada manis atau pahit,,huhu

wanacesh said...

@A retarded kitty

betul tu =(

wanacesh said...

@Khairil

haha,,insyaallah x nakal,,saya ni kan dah jdi bini og huhu

wanacesh said...

@Sakura

btul 2, zmn berebut kat dewan mkn,zmn kena denda kluar asrama lmbt,zmn seludup komik dgn hp,,semuanya manis2 jer,,Haha

wanacesh said...

@creamyfiodesi

haha,,adalah t-rex aku tmpal kat buku latihan lagi,,siap description,,hihi,,dulu mana der kamera digital nak smpan soft copy punyer,,huhu

aniswany said...

ada petemuan mesti ada pepisahan =)

nnti kalo xdpat nk berbelog,gerenti rendu wana =/

Ai Ni.. said...

aku pernah fail time mid exam..punya aku fokus kat subjek tu je tuk final,nek C je..tp alhamdulillah tak fail..syukur gak subjek len ley bw..repeat paper adalah plg menakutkan time duk U..huhu

Khairil said...

@wanacesh dah jadi bini orang lagi bahaya...hihihi

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

time kacih daun pisang sudi komen yer,,hihi