Saturday, July 2, 2011

aku kembali mengadu

rindunya aku dengan blog aku,,kesian betul lama x dipedulikan..aku bukan apa, banyak sangat kerja lagipun korang macam x tau laptop aku ni kan canggih sangat pasal skrin dah rosak, tapi masih boleh pakai sebab aku cucuk kat tv, (punyerlah kedekut nak beli baru, padahal sebenarnya pokai,,tapi x mengaku),,


banyak lagi masalah seperti,,blah,blah,blah,,sudahlah! aku mengaku memang salah aku sebab tinggalkan blog ni,,x kisahlah berapa banyak alasan pun semua orang peduli apa kan,,kah3,,manusia memang suka mencipta alasan,,mulai hari ni aku ingin menjadi orang yang bertanggungjawab dengan apa yang aku buat,,yeah,,
penat bekerja di tangki,,
oh yer,,sepanjang aku beradu selama 2 bulan ini,,ada putera raja datang membangunkan dari tidur,,eh,eh sepanjang 2 bulan aku menyepi ni aku sebenarnya sedang menjalani latihan praktikal kat pusat pengaluaran dan penyelidikan ikan laut di tanjung demong besut la,,banyak sangat yang aku pelajari, dan aku gembira sebab dulu aku tolak praktikal kat jabatan laut, yang sah2 kerja duduk dalam air cond dalam pejabat. Dekat tanjung demong ni, aku jadi buruh jaga ketam dengan udang,, seronok tau,,banyak pengalaman aku dapat dan yang menariknya aku ada bawak balik benih udang galah yang banyak untuk aku bela dalam kolam belakang rumah aku,free tau aku dapat,,bos bagi,,,yahooo,,jika aku berjaya membesarkannya dengan sihat dan kuat,,aku ingat nak ceburkan diri dalam bisnes udang galah ni,,seronoknya,,(nanti kena buat bisnes kad ni,,nak letak logo ape ek,,hmm)


yang benar,


wanaces,
pengurus besar udang galah.


member2 di tanjung demong,,keh3
p/s: alhamdulillah syukur nikmat kepada tuhan yang memberi rahmat,,walaupun lama x berblog,,tapi NUFFNANG masih setia memberi sisa BE padaku,,yahoo,,,singgit 2 pon jadila,,dari xde,,kui3

6 comments:

ïêmå å¢klê§ said...

bersyukur la dpt tmpt prktkl ok klau x kena buli jerk...

Mutalib attholib said...

wahhh.. Lepas ni boleh ambo datang melawat makan mee udang.. :)

wanacesh said...

@ïêmå å¢klê§

alhamdulillah btul tu =)

wanacesh said...

@Mutalib attholib

boley la boley,,hihi,,doakan udang ambe menjadi dan sihat sejahtera yer,,he

Khairil said...

Dear Cik Wanacesh,
huhu..lamanya wanacesh meninggalkan ruang blog ni yer sampai bersawang...anyway selamat kembali yer...

apakata kalau kat bisnes kad tu awak letakkan gambar udang dengan galah...sure unik...haha

yang benar,
pengurus lompat bergalah...

wanacesh said...

@Khairil

haha,,kelakarlah pengurus lompat bergalah tpi idea tu bley dipertimbagkan (^_*)

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

time kacih daun pisang sudi komen yer,,hihi