Sunday, April 17, 2011

taubat tak nak sambung belajar!

salam,,tak lama lagi aku akan habis belajar lepas pergi praktikal untuk 2 bulan, dan dah tentu banyak orang tanya,,apa aku nak buat lepas ni tanam anggur?,,
hey aku nak kahwin!,,

ops! aku dah kahwin,,,T_T nampaknya aku tak boleh jawab spontan seperti kebanyakan girls in my class. jadi aku pun terfikir apakah aku perlu jawab
hey aku nak baby! 
kalau aku jawab macam tu sah2 lah aku menipu,,umur aku baru 22 dan aku rasa kalau aku tanya baby aku
hai baby boy/girl,,,nak tak kalau mummy ajak you all keluar sekarang?
sedihnya dengar jawapan mereka
hey budak,,masak pun tak kena masa,tidur pun lintang pukang,dompet pun selalu tertinggal,,macam tu nak jadi mummy kami? LOL 
bila aku tanya husband aku ( my god! he 's 35 years old this year,,aku kena bagi baby cepat ni) dia hanya tersenyum sumbing dan nada yang tidak sekejam mana bersedia  memberi aku masa untuk menjadi lebih matang,,itu lebih baik dari anak aku hilang kat supermarket masa aku tengah leka belek dvd baru kat kedai bukan nak beli tapi nak survey tajuk movie untuk download  
cis ada jugak nak mengata aku di akhir hayat, but still ok,,

mungkin aku patut sambung ke master? suami aku pun galakkan, what!? serius aku memang dah tak larat nak baca nota,,hafal-hafal,habis exam tak tau mana semua yang dihafal  tu,,dalam kelas pun aku cuba stay focus,,tapi malangnya semakin aku pandang cikgu dengan semangat semakin berpinar2 mata aku..dan lepas tu aku mengembara di alam mimpi..aku tak tau kenapa..mungkin aku memang x sesuai belajar dalam kelas,,aku nak belajar dari kehidupan. aku nak kerja,,aku nak cipta empayar aku sendiri,,aku nak aplikasi kan apa yang aku tau ..

belajar dari pengalamn itu lebih berkesan dari duduk menonong dalam kelas. hey jangan kata orang belajar setakat darjah 6 bodoh otak udang tau,,pakcik aku a.k.a stepfather, dia speaking power giler..pasal dia dulu kerja offshore peramah pulak tu,,banyak bergaul dengan orang dan aku ingin berjaya dapat belajar dari pengalaman hidup seperti itu. =)
my buddies, frenz forever =)
kalau aku sambung belajar pun mungkin sebab aku nak bersama dengan my old friends,,tapi nampaknya hampir semua tak larat, banyak yang nak kerja kumpul duit, beli rumah kereta tanggung family dan tak kurang juga yang nak kahwin tapi tiada calon.. nak wat gane tu,,huhu

29 comments:

pija said...

hehe..ingatkn wana plan nk dpt baby..cepat2 skit..pija tggu ni!

sumpit said...

hahaha sama la, tp tak tau la kot2 terbuka hati nak sambung study lagi

Khairil said...

semoga awak dapat membuat keputusan yang tepat... at least you have the choice....ada orang lain yg langsung xda pilihan walaupun hati mahu sebaliknya...

Alan Rizque said...

Ya betul, belajar daripada pengalaman ni sangat elok berbanding kelas..

Hand's on la katakan..

Mohamadazhan hjDesa said...

tahniah kahwen muda..rezeki tu =)

me the martian said...

my mother was married at 18 and had her first child at 19. i think she must have matured up fast for having children at an early age. whatever you choose to do, i am sure it will turn out alrite.

Silent said...

awak dah kahwin.
kecewa saya....

hana said...

mudenye dah kawen...
nk ikut jejak langkah jugakk.
ahhaha

wanacesh said...

@pija

zx seronok la kalo kiter je der anak pija,,huhu,,xde geng la jadi ibu2

wanacesh said...

@sumpit

btul tu x tau la kalo hati dah terbuka nanti,,manusia kan pandangan selalu berubah2 =)

wanacesh said...

@Khairil

trima kasih cik khairil,,yelah kiter paham bukan semua da peluang nak sambung belajar ni,,tapi walau apa pun kehidupan yang kita lalui,,semua tu kan proses belajar,,=)

wanacesh said...

@Alan Rizque

betul kan,,pengalaman lebih seronok dari blajar teori je

wanacesh said...

@Mohamadazhan hjDesa

alhamdulillah,,baru rasa macam rezeki,,bila ada orang kata gitu,,hehe

wanacesh said...

@me the martian

owh,,i heard about people that can manage their life perfectly when they got many responsibility,,my mom married in 23 years old and i already beyond her with 22 years old,,hehe,,tengs mart

wanacesh said...

@Silent

haha! ko ni mengada la silent,,yg ko p tunggu aku buat apa,kita ni plk les kan?,guys kan byk hihi

Ai Ni.. said...

wah!!da kawen??hihi.smbg master mls kn?duk pikir kn bljar,bc buku and exam!!tak suka exm..huhu

encHIx laNDax said...

kalau mampu study,study lah =)
tapi,tinggi mana perempuan tu mengaji,tempatnya tetap di dapur =)

http://www.dunialandax.com/

Suhami Ahmad said...

Atok rasa cari pengalaman dulu...pengalaman tu tidak di ajar di mana-mana universiti

=)

aniswany said...

bestnyaa kawen muda =) nak jugak tapi encik masa depan masih study =(

saleema mohideen said...

..... keje2!
da keje ..klu nk rse blaja. kentinue master semule.
Baby tu klau da terdapat ok gak! hehe:P:P

The Medical Duo said...

hehe..nnt pon nk nikah abis study gak. :)

sudi2 la jenguk site sy nnt k?

http://synergistichatidoktormuda.blogspot.com/

wanacesh said...

@Ai Ni..

btul tu,,huhu,,dhla master student sket je,,confirm2 lh masing2 bwk haluan sendiri,,tpi xtaula klo hati terbuka nk blaja lgi

wanacesh said...

@encHIx laNDax

yela,,tmpt prmpuan tetp di dapur kn,,why?why?why? dlm quran n hadis xde pon ckp gitu,,semua tu adat je,,huhu

wanacesh said...

@Suhami Ahmad

yeah!! itu yang kita nak! hehehe

wanacesh said...

@aniswany

ada best da jugak yang x bestnyer,,huhu,,biarlah encik msa dpn pulun2 blaja dlu,,nti nk kasi anis mkn aper,,hihi

wanacesh said...

@saleema mohideen

rsanyer,,klo dh mrasa dpt duit di tgn,,xde nk blaja2 lagila salem oi,,"ter" dapat baby tu x boleh blah ayat haha! papepun insyaallah ter tu cuba kita elakkan dlu,,hihi

wanacesh said...

@The Medical Duo

nk nikah je ke,,kawen x mau? hehe

Mutalib attholib said...

sambung belajar la.. Ambil jurusan yg menarik buat diri kita, mesti tak mngantuk..

PS: tapi statement suami wanacesh pasal anak tu memang membuatkan hamba ketawa.. huhu

wanacesh said...

@Mutalib attholib

x pasti jurusan apa yg menarik,,saya suka jurusan yang berjalan dan bergerak supaya x mengantuk,,tpi x tau jurusan apa yg mcm tu ,,huhu

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

time kacih daun pisang sudi komen yer,,hihi