Thursday, August 11, 2011

budak smka pun kantoi jugak

selama 22 tahun aku hidup barulah aku sedar rupanya AKU TAK TAU DOA BUKA PUASA!!! giila tak,,memang pula gila dahla bekas smka,,huhu,,itulah kawan-kawan jangan ingat orang sekolah agama ni serba serbi tahu tau..kami pun manusia biasa ada sifat lupa dan lalai juga. (aku sorang je kot).=P
selama ni buka puasa ramai2 orang (imam) tolong bacakan aku tolong meng-aminkan sajer,,kalau buka sorang pun baca doa makan je,,lepas tu konon-konon berazam nak cari lah apakah doanya,,last-last terbongkang macam ular atas katil = kekenyangan.
ok adik-adik ( khasnya untuk aku yyang dah tua bangka), mari hafal 


 Ya Allah keranaMu aku berpuasa, dengan Mu aku beriman, kepadaMu aku berserah dan dengan rezekiMu aku berbuka (puasa), dengan rahmat MU, Ya Allah Tuhan Maha Pengasih “
tabiat spontan aku bila selsema di bulan ramadhan, sadis..
yohoo,,,aku tampal atas meja supaya tak lupa,,dan apparently,,,,,,my husband jugak tak hafal...apa punya lelaki laa..(sesuai la dengan aku, sama jer 2x5)


p/s: nasib baik belum ada anak,,buat malu ibubapa jer huhu

17 comments:

pija said...

kahkahkah. sma la kta

atie aizam said...

hihi.. xpe.. janji nak belajar kan kan..

sha my heart said...

la, dh married rupanya..

kite pun bukannya igt sgt doa tu. pakai main ingat2 lupa ja. TQ tampalkan kat sini.

sha my heart said...

tq 4 sharing this doa

alongxp said...

ok la tu,awak ni pompuan,mlm td sy tgk tv, lelaki tu pon baca dlm bahasa melayu je,tp doa makan die baca arab plak...nampak sangat la... kalau da jd lelaki tu,kena la tau lebih lg kan?sbb jd imam.. ye dak?

wanacesh said...

@pija

tau xpe,,ingat kita je gitu,,hehe

wanacesh said...

@atie aizam

trime kasih hehe

wanacesh said...

@sha my heart

okla tu,,kiter ni x ingat lgsung,,kdg2 baca "sahaja aku berbuka pose kerana Allah taala,,"huhu

wanacesh said...

@alongxp

beul sesangat tu lelaki jadi imam mesti tau baca doa,,x kisahla arab ke melayu,,tapi bila melayu tu kantoi la pulak x hafal arab hihi..

Arizakiah said...

Wanna kawin muda ye....
mummy dulu pun masa baru2 kawin tak tau doa buka puasa. bila dah ada anak rasa bertanggungjawab pulak nak ajar anak2 supaya tak jadi macam mummy. alhamdulillah sekarang bila tiba waktu buka puasa anak mummy bergilir2 bacakan..

Suhami Ahmad said...

pssttt...atok pun x hafal!!

larekkkkkkkkkkkkk

touya said...

selalu baca doa makan jer ..

Hafidz said...

haha..jgn lupe baca blog saya nie
http://warnadanaku.blogspot.com/

wanacesh said...

@Arizakiah

serononknyer macam gitu,,dulu kecik2 yg laki jer bcer doa,,nti dh da anak nk wat gili2 jugakla hehehe

wanacesh said...

@Suhami Ahmad

haha~ atuk ni dh jadi atuk pon x hafal lgi nge~

wanacesh said...

@touya

samola den

wanacesh said...

@Hafidz

insyaaallah...=)

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

time kacih daun pisang sudi komen yer,,hihi